Мюфтийството: 10 млн. лева годишно са необходими за ислямското вероизповедание у нас - Линия България

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Ekim 2017 Çarşamba

Мюфтийството: 10 млн. лева годишно са необходими за ислямското вероизповедание у нас

За цялостната поддръжка на ислямското вероизповедание у нас са необходими 10 милиона лева годишно, каза главният секретар на Главното мюфтийство Джелал Фаик в интервю за "Събуди се" по NOVA.
Той коментира намерението на държавата да промени финансирането на вероизповеданията у нас и да сложи край на финансирането от чужбина на духовните ни училища.
„Не сме позволили да се прокара радикален ислям и Главното мюфтийство е една превенция за това”, увери Фаик. Според него, изказванията на Патриотите „сеят раздор и омраза в обществото”.
На въпроса колко чужди имами е назначило Главното мюфтийство у нас, той отговори: „Съгласно договора от 1998-а между турския Дианет и мюсюлманското изповедание у нас, ние имаме периодично имами, които идват от Турция. Те не надвишават в момента 10, на фона на 400 чужди проповедници в България. Те проповядват традиционния и познат ислям”.
Фаик обаче не можа да представи статистика колко от българските имами са завършили в чужбина.(
Относно обвиненията на бившия главен мюфтия, че сегашният е член на „Мюсюлмански братя”: „Това са смешни твърдения на този клоун”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here